2012. 12. 03.
Karácsonyi koszorú
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Karácsonyra készülvén nekem mindig fejtörést okoz, hogy a rengeteg finomabbnál finomabb és csábító süteményeket valami kevéssé hízlaló, de ugyanakkor isteni finom sütivel pótoljam.
2 éve találtunk egymásra egy karácsonyi kalács recepttel, azóta is boldogan sütöm- ünneptől függetlenül is a családomnak, szeretteimnek egyaránt.

Kalács koszorú
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 dl olaj
3 dl tej
10 szem édesítő tabletta
fél kocka friss élesztő
pici só
fél tojás a kenéshez

A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk duplájára kelni.
Három felé szedjük a kész tésztát és jó hosszú rudakat formázunk belőlük. Megfonjuk a kalácsot és két végét összefordítjuk, hogy koszorú formát kapjunk.





Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és hagyjuk ismét megkelni. Ekkor felvert tojással megkenjünk, és 200 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Majd rácson hagyjuk kihűlni.



Mindenkinek jó étvágyat kívánok!



bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés