2012. 12. 29.
Szilveszteri malackák
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Hozzávalók : 25 dkg liszt, 25 dkg puha vaj, 25 dkg főtt, áttört burgonya, 25 dkg túró, 2 kiskanál só
A tetejére : egy felvert egész tojás pici sóval ízesítve, egész fekete bors vagy napraforgómag.
Elkészítés : A hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk és kb. 1 órát a hűtőbe pihentetjük. Ezután a tésztát 1 – 1.5 cm vastagságúra nyújtjuk.
A füleket és az orrokat a malacfejekre illesztjük és lekenjük őket is a felvert tojással.
Fekete borsból vagy napraforgómagból szemeket ragasztunk a malackáknak.
A malac-pogácsákat sütőpapíros tepsin 220 fokos, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Sok sikert és jó étvágyat Mindenkinek!




bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés