2013. 02. 17.
Túrós batyu
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szinte minden híradásban értesültünk róla, hogy tombol az influenzajárvány,
Ilyenkor nehéz olyan ételt találni, amit a kisbetegek szívesen megennének.
Ma nekem is nagyon sok fejtörést okozott az ebédkérdés.
Így esett a választásom a túrós batyura, ami egy leves után talán a beteg toroknak sem megterhelő étel.

Hozzávalók:

60 dkg liszt
3,2 dl tej
1 tojás
1 mk. só
2-3 ek. cukor
8 dkg olvasztott vaj
2,5 dkg élesztő

Összedagasztottam, és hagytam duplájára megkelni.


Ezalatt elkészítettem a tölteléket:

50 dkg túró
2 csapott ek. búzadara
4 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
2 tojás sárgája
2 tojásfehérje kemény habbá verve

Az áttört túrót elkeverem a cukorral, búzadarával, citromhéjjal, vaníliás cukorral, tojások sárgájával és a mazsolával. A felvert tojásfehérjét óvatosan forgatom bele.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom, majd kb. 3 mm vastag négyzet alakra nyújtom. 10x10 cm-es négyzetekre vágom, a közepükre teszek egy-egy kanállal a töltelékből.
A négyzetek sarkait középen összefogom, csavarok rajta egyet. Sütőpapírral bélelet tepsire sorakoztatom őket, hagyom kb. 20 percig pihenni, végül lekenem felvert tojással a batyukat.
180 fokra előmelegített sütőben sütöm kb. 15 percig.




bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés