Szerettem volna ma egy olyan vacsorát, ami könnyen elkészül, laktató, falatkás (így a gyerekek számára is csábító).
Régóta szemeztem már egy recepttel és ma úgy gondoltam,kipróbálom.
Mivel nagyon jól sikerült, gondoltam, megosztom az új kedvencet.
Háromszögek gazdagon
Hozzávalók:
Tésztához:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
5 dl tej
1 csapott evőkanál só
2 dl étolaj
Töltelékhez:
sonka kockára vágva
2 db lilahagyma
2 db kukorica konzerv
reszelt sajt ízlés szerint (kb 10-15 dkg)
2 db fokhagymagerezd
tejföl
bacon kockára vágva
Tetejére:
2 evőkanál tejföl
1 tojássárgája
szezámmag (én nem tettem rá, így is nagyon finom volt)
Elkészítés
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, bedagasztjuk és konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. Megfelezzük a tésztát, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk a sonkát, bacont, hagymát, kukoricát, sajtot és feltekerjük.
Megkenjük a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével, majd háromszögeket vágunk belőle.
A tetejére szezámmagot szórunk és 180 fokon 15-20 percig sütjük.
Minden kívánságomat teljesítette!
Amíg a tészta megkelt, vígan összekockáztam a szükséges hozzávalókat.
A töltelékhez csak a képzeletünk szabhatja a határokat!
Nálunk ma kétféle készült.
A gyerekeknek sonkával borsóval és kukoricával, a nagyobbaknak lilahagymás, sonkás, baconös, kukoricás, borsós, sajtos.