2013. 03. 23.
Almás kukoricalisztes piskótatorta
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lisztérzékeny gyermekeket várunk hozzánk húsvétváró délutánra.
Szerettem volna meglepni valami finomsággal őket, így kis töprengés után ezt a megbízható desszertet választottam.
Hozzávalók:
- 30 dkg kukoricaliszt
- 4 tojás
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
-  2.5 dl natúr joghurt (vagy tejföl)
- 2 tk. sütőpor
- 20 dkg alma
- 1 citrom reszelt héja

Elékészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokon. Keverjük el a lisztet a sütőporral.
Az egész tojásokat keverjük elektromos habverővel fehérdeésig a cukorral (4-5 perc, amíg felhabosodik, kifehéredik, többszörösére nő).
Fakanállal keverjük a tojáshoz a lisztet, a citromhéjat, az olvasztott vajat és a joghurtot. Keverjük hozzá az apró kockára vágott almát.
Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 18 cm-es tortaformát, öntsük bele a tésztát és kb. 1 óra altt süssük készre!
Én Dr.Oetker cukormázzal és dekortollal díszítettem, mert ezek gluténmentesek.




bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés