2013. 06. 18.
Limonádé receptek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tombol a kánikula.
Ebben a forróságban fontos figyelnünk  megfelelő folyadék mennyiségére és minőségére.

A nyári hőség egyik legnépszerűbb hűsítője, és a gyerekek egyik kedvence, a limonádé. Elkészítése gyors és egyszerű, de fogyasztása előtt feltétlenül hűtsük le vagy/és adjunk hozzá sok-sok jégkockát. Felhasználhatjuk egyéb nyári italokhoz (pl. koktélok, üdítők), és fogyaszthatjuk szénsavasan vagy színsavmentesen is. Íme néhány variáció, a klasszikus recepttől a szuper egészségesig.

Klasszikus limonádé

Ezt az alapreceptet nagyon könnyű megjegyezni, csupán az arányok számára kell emlékezni. A csésze természetesen lehet akármi más mértékegység is (pl bögre, pohár stb) – csupán az arányok számítanak.

Hozzávalók: 1 csésze cukor, 1 csésze víz (a sziruphoz) - 1 csésze citrom leve, 3 csésze víz
Elkészítés: A cukrot és a vizet főzzük fel, és keverjük el sziruppá. (Tipp: a sziruphoz adhatunk 1 citrom lereszelt héját is!)
Csavarjuk ki a citromokat (kb 6db), és keverjük el a vízzel. Adjuk hozzá a kihűlt szirupot, majd hűtsük le a hűtőszekrényben. Ha túl édes, adjunk hozzá több citromlevet, ha túl tömény, adjunk hozzá több vizet. A citrom facsarására kérjük meg gyermekünket is segíteni! Dolgozzanak, ügyesedjenek a kis kezek!

Egyszerű limonádé

Hozzávalók: 4 kezeletlen citrom, 6dkg cukor, 6dl víz
Elkészítés: egy robotgéppel turmixoljuk össze az alapanyagokat, majd szűrjük át egy szűrőn.

Egyszerű limeade

Hozzávalók: 1 csésze zöldcitrom leve, 1 csésze cukor, 4 csésze víz, zöldcitrom héj csíkok, mentalevelek
Elkészítés: keverjük el a cukrot, zöldcitromlevet, és vizet. Díszítsük mentalevelekkel és zöldcitrom csíkokkal

Citrus limonádé

Hozzávalók: 2 csésze friss narancslé, 1 csésze zöldcitrom leve, ½ csésze citrom leve, 1 csésze cukor, 6-8 csésze víz, narancs, citrom, zöldcitrom szeletek.
Elkészítés: keverjük el a vizet és a citrus leveket, majd adjuk hozzá a cukrot, és keverjük addig, amíg a cukor teljesen elolvad. Adjuk hozzá a citrus szeleteket. (Tipp: a narancsot helyettesíthetjük mandarinnal vagy greapfruit-tal is!)

Gyümölcsös limonádé

Hozzávalók: ½ csésze cukor, 1 csésze víz, ½ csésze menta levél, 1 csésze citrom leve, 1 csésze gyümölcs darabok (pl barack) , 3-4 csésze ásványvíz
Elkészítés: forraljuk fel a vizet, cukrot és a mentát, és kevergessük el egy tömény sziruppá. Hűtsük le, majd szűrjük át a szirupot. A barackokat préseljük ki. Önstük össze a szirupot, baracklevet, citromlevet és adjunk hozzá ízlés szerint ásványvizet. Díszítsük mentalevelekkel. (tipp: egyéb gyümölcsöt is alkalmazhatunk, pl alma, eper, málna, cseresznye, dinnye)

Gyömbéres limonádé

Hozzávalók: 6 kezeletlen citrom, 20dkg cukor, 3cm-es gyömbér darab (megpucolva),7.5 dl víz
Elkészítés: pucoljunk meg egy citromot, majd a citromhéjat, cukrot és a gyömbért főzzük fel 2.5dl vízben. Kevergessük 4-5 percig, amíg egy szirupot kapunk. Hagyjuk lehűlni, majd a citrom héjat és a gyömbér darabot dobjuk el (minél tovább hagyjuk a gyömbért benne, annál erősebb lesz az íze). Csavarjuk ki a citromokat, majd egy kancsóban öntsük össze a citromlevet a kihűlt sziruppal és a maradék vízzel.






bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés