2013. 10. 12.
Smoothie
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A smoothie-nak egyelőre nincs magyar megfelelője, angol nevén kezd beszivárogni a magyar köztudatba, pontosabban a magyar konyhákba. Egészséges, sokféle változatban elkészíthető, leginkább a turmixitalokhoz lehet hasonlítani; erős turmixgéppel is készíthető smoothie, de speciális gépet forgalmaznak (ajánlanak) hozzá: a Smoothie Makert.
Mi is a Smoothie?
Gyümölcsből vagy zöldségből (akár ezek keverésével) készített krémes ital.



Kis túlzással bármilyen nyers zöldségből, fűszernövényből, gyümölcsből készíthető smoothie.

Ízesíteni is sokféleképp lehet: adhatunk hozzá fűszerőrleményeket, különféle magvakat, édesítőszereket (méz, juhar- vagy agavészirup stb.). Hogy krémes italt kapjunk, a pépesített gyümölcsöt, zöldséget higítani kell. A hígításához sokféle folyadék használható: gyógytea, ásványvíz, gyümölcslé, tej (állati és növényi eredetű egyaránt), joghurt.

A smoothie-készítés nem igényel különösebb konyhai rutint: a megtisztított, megmosott, felkockázott gyümölcsöket és a higításhoz használt folyadékot Smoothie Makerben (vagy turmixgépben) összeturmixoljuk úgy, hogy a hozzávalókból krémes, egynemű, sűrű ital váljék.

A smoothie kiváló vitamin- és energiaforrás: bármely napszakban fogyasztható, ideális reggelire vagy vacsorára. Ami a recepteket illeti, az általunk közölt változatok irányadóak, kedvünkre kísérletezhetünk – elrontani nem nagyon lehet!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés