Lakos Judit
2013. 10. 25.
Sütinyalóka
Sütinyalóka Alapanyag:
30 dkg babapiskóta, vagy házi piskóta, vagy darált keksz.
A piskótát összedaraboljuk és 2-4 evőkanál meleg tejjel meglocsoljuk, hozzáteszünk 1 gyufásdoboznyi vajat, vagy margarint.
Ízesíteni lehet kakaóval, különféle aromákkal, kávéval.
Összegyúrjuk keményre és gombócot formázunk belőle.
Ha puha a tészta darált keksztet, ha kemény tejet teszünk hozzá.
Diónyi gombócokká formáljuk és olvasztott csokoládéban megforgatjuk, lehűtjük mélyhűtőben.
A végén dekoráljuk.

Szívószálból, vagy hurkapálcikából 20 centis darabokat vágunk , ami a nyalóka fogója lesz.
Kifagyasztjuk és hűtőben tároljuk.



bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés