Lakos Judit
2013. 12. 19.
Hókifli
Hókifli Hókifli:
  • 40 dkg liszt (rétesliszt)
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • csipet só
  • 2 dl tejföl
Mikor szépen összeáll egy gombóccá, deszkán 15 percig pihentetem. Ezután 2-3 mm vastagra nyújtom, kb. 6 cm átmérőjű kiszúróval köröket szúrok ki belőle. Saját készítésű szílvalekvárrel töltöm, mindnek a közepébe teszek egy keveset, a tésztát félbehajtom, a széleket az ujjammal jól lenyomkodom. Majd erre ráhajtom a töltelékes részt, kiflire igazítom. 180 fokos sütőben 12 percig sütöm.
Még forrón megforgatom vaníliáscukorban, hagyom kihülni, majd dobozolás előtt még egy cukorréteget kap.
Pár nap múlva lesz tökéletes íze.

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés