2012. 10. 25.
Matricafestés
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ma egy vidám, színes, kreatív technikát szeretnék bemutatni.
A lehúzható matricafestés az üvegfestés egyik változata. Nagyon könnyen és hamar elsajátítható és korra való tekintet nélkül mindenki számára kellemes kikapcsolódást nyújt.

Érdemes genotermre festeni a művűnket, arról nagyon szépen le lehet húzni száradás után az alkotásunkat és már ragasztgathatjuk is üvegre, tükörre, ablakra, ajtóra, csempére, még szekrényre is, ahová csak szeretnénk.
A technika tehát: - kinyomtatunk egy sablont, beletesszük a genotermbe, vagy a fólia alá. Elsőként kontúrfestékkel rajzoljuk meg a körvonalat, ami lehet fekete, arany, ezüst és bordó színű. 1 óra alatt már elég jól megszáradnak. Majd szépen kitöltögetjük a színnel. A buborékokat érdemes kiszúrni tűvel vagy fogfiszkálóval, hogy szép egyenletesen terüljön el a festék. Figyeljünk oda, hogy a szomszédos területeket ne fessük addig, amíg meg nem dermedt legalább a széle az egyik résznek, mert a festék könnyen összefolyhat a kontúron keresztül. Ez nem fenyegeti azokat, akik kevés festékkel dolgoznak, de én szeretek jó sokat használni, hogy szép telt, élénk legyen.
Érdemes várni 6-8 órát a teljes száradáig és már dekorálhatunk is!


 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés