A hétvégén ismét palacsintasütésre került a sor.
Megunhatatlan- a gyermekeim számára.
Én már egy kicsit telítődtem a megszokott kakaós, lekváros kombinációval,így a megmaradt palacsintákat igyekeztem egy kicsit másképp felhasználni.
Így készült el életem első diós rakott palacsintája.
A darált diót elkeverjük a porcukorral.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és elkezdjük rétegezni a palacsintákat.
Az első palacsintát megkenjük lekvárral, ,majd cukros dióval szórunk meg, ismét palacsinta következik, és így folytatjuk a rétegezést, amíg a palacsinta el nem fogy. (A töltelékkel nem spórolunk.)
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, félidőben hozzáadjuk a porcukrot.
A tojáshabbal bevonjuk a palacsintatortát, az oldalát is.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon aranybarnára sütjük. Langyosan, felszeletelve tálaljuk.