2013. 03. 23.
Húsvéti nyuszi
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HOZZÁVALÓK

Fél kg liszt
1 kocka friss élesztő
1 tk cukor
2 tk só
2 ek olaj
1 dl tej
5 dkg vaj

A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni kb. 10 perc alatt. A tiszthez adjuk a sót, az élesztős keveréket, olajat és összedolgozzuk kevés langyos vízzel, dagasztjuk. Hagyjuk kelni 45 percig, majd kissé kinyújtjuk és csíkokat vágunk belőle, amiből vékony hengereket formázunk. Feltekerjük az óra mutató járásával megegyező irányban egyik vége felől ¾ részéig, majd a másik vége felől ellenkező irányban, így lesz egy kisebb és egy nagyobb csiga, a nyuszi teste és feje. A maradék tésztából vágunk minden nyuszinak 2-2 fület. A fület a testhez olvasztott vajjal rögzítjük, majd a többi vajjal megkenjük a tésztát és előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.





bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés