2013. 04. 04.
Csokoládéhab
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csokoládéhab Én már nagyon várom a tavaszt!
Napsütés híján szükségem volt egy kis feltöltődős finomságra, így gyorsan készítettem egy adag csokoládéhabot, aminek a család is mosolyra görbült a szája.

Hozzávalók

7 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú)
1 dkg vaj vagy margarin
1 dl habtejszín vagy tejszín
1 tojás

Elkészítés

A csokoládét törjük darabokra, és olvasszuk meg egy forró víz felé helyezett üveg vagy fémtálban. (Tipp: a csokoládét nem szabad közvetlenül a tűzhelyen olvasztani) Adjuk hozzá a tojás sárgáját és a vajat – keverjük el alaposan. Hagyjuk kihűlni.
Ha natúr tejszínt használunk, keverjük habosra - majd a tojásfehérjét verjük fel egy habverővel kemény (de nem szolid!) habbá ( tipp: akkor jó, amikor dombok keletkeznek és a hab elválik az edény falától).
A tojáshabot és tejszínhabot adjuk óvatosan a csokoládé masszához, közben keverjük lassan egy lapos fakanállal.
Töltsünk meg hat üvegpoharat a krémmel – tegyük be a hűtőszekrénybe minimum3 órára, de inkább egy éjszakára.

Tálalás előtt díszíthetjük kedvünkre.



bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés