2013. 06. 18.
Kavicsfestés
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Napi sétáink során lépten-nyomon találhatunk festésre alkalmas köveket az út mentén, amelyeket otthon aztán kedvünk szerint dekorálhatunk. Gyűjtsünk össze egy kisebb gyerek vödörnyit belőlük, igyekezve, hogy a kavicsok felülete lapos, és lehetőleg egy színű legyen.

Mire lesz szükségünk?

- kavicsok
- ecset
- víz

- tempera (profiknak hobbi- vagy akril festék)
- festék keverő tálak
- konyhai papír törlő vagy újságpapír
- keréktárcsalakk (a tartósításhoz és a díszítő fényhez)

A kavicsfestés technikája

1.) Mossuk meg jó alaposan a kavicsokat szappanos, meleg vízzel - így jobban tapad majd rajtuk a festék.
2.) Fessük meg a kívánt mintákat: mindig egy réteget vigyünk csak fel egyszerre, és várjuk meg, amíg teljesen megszárad, eztán álljunk csak neki a következő színnel való festésnek.
3.) Ha minden minta felkerült, hagyjuk, hogy a kavicsok teljesen megszáradjanak.
4.) Keréktárcsa lakkal szép fényt adhatunk a festett kavicsoknak, és a lakk valamelyest tartósítja is a festett felületet, így kevésbé lesz sérülékeny.

Festett kavicsainkat tehetjük kaspók mellé, a bejárati ajtóba, ablakpárkányokra, gyerekszobákba, vagy egy szép lapos tálba, a dohányzó asztalunkra. Sok örömünk lesz bennük, mert színesek, szépek, vidámak, és egyediek - ráadásul mi magunk készítettük őket, és ez sokat emel a fényükön.

Mindamellett, hogy kitűnő elfoglaltság, fejelsztő hatása is van bőven ennek a nagyon egyszerű kreatív ötletnek! A gyermekek kreativitása, szem-kéz koordinációja, finommotorikája fejlődik, de játszva rögzíthetjük a színeket és még számolhatunk is.





bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés