Donászy Magda: Hóember Hóna alatt seprűt szorít, pedig nem is sepreget. Bizony ésszel fel nem éred, ez az ember ki lehet. Hóval, faggyal nem törődik, tűri némán, szótlanul, De mikor a tavaszt…
Ugye mindenki emlékszik még, hogy karácsony közeledtével ültettünk búzát, a hagyományoknak megfelelően? Most szeretnénk megmutatni, hogy a gondoskodás, szeretgetés meghozta a gyümölcsét.…
A tél egyik legfontosabb szereplője a hóember. Mi mindannyian nagyon szeretjük, ezért pár alapanyag segítségével, többféleképpen is ábrázolhatjuk kedvencünket! Mi rajzoltuk, ragaszttottuk, sőt nemez…
A karácsonyi ízkavalkád után szerettem volna enni valami "ehetőt". Nagyon finom a sok bejgli, gesztenyés-mákos-diós-habos-krémes ízcsoda, de karácsony első napján már úgy éreztem, hogy az ünnep végér…
Az, hogy mit eszünk és iszunk az év utolsó illetve első napján az egész évet meghatározhatja. Szilveszterkor leggyakrabban malacsült kerül az asztalra, hiszen a babona szerint betúrja a szerencsét a h…
Szilveszter és Újév ünnepéhez kapcsolódik talán a legtöbb babona és szokás, amiknek közös célja a következő esztendőre egészséget, bőséget, szerencsét, boldogságot varázsolni. Ezekből a szokásokból sz…
Nálunk minden évebn van egy kis sós süti is a sok-sok édesség mellé karácsonykor is. A nagymamám titkos receptjét osztom most meg (még szerencse, hogy nem jár internet közelben). Nagyon gyorsan és…
A mákos guba eredetileg karácsonyi szerencsehozó édesség volt: úgy tartották, a sok apró mákszem pénzt hoz a házhoz az új évben. A klasszikus mákos guba Hozzávalók: 6 nagyobb kifli 1 liter t…